Wasvoorschrift

★ Was alle kleding voor het dragen
★ Was niet warmer dan 30 °C
★ Babykleding niet in de droger doen

wasvoorschrift

Waarom babykleding wassen voor het dragen?

Het huidje van een baby is zacht en heel gevoelig. De huid is na de geboorte nog niet helemaal ontwikkeld en dunner dan een volwassen huid. Hierdoor is de huid van je baby gevoeliger voor irritaties en bacteriën.

Babykleding komt direct in aanraking met het tere babyhuidje. In nieuwe babykleding kunnen stoffen zitten die de babyhuid kunnen irriteren. Deze stoffen worden gebruikt tijdens het productieproces en zijn na één wasbeurt verdwenen. Daarom is het belangrijk om babykleding te wassen voordat je baby ze draagt. Zo voorkom je irritaties aan de babyhuid.


Welk wasmiddel moet ik gebruiken?

Nieuwe babykleding wassen is anders dan de normale was. Ook tijdens het wassen is het daarom belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid van een babyhuidje. Kies bijvoorbeeld voor een anti-allergie wasmiddel zonder parfum. Dit is een PH-neutraal wasmiddel en wordt dermatologisch getest. Het kan namelijk zijn dat je baby allergisch reageert op ‘normaal’ wasmiddel en dat wil je natuurlijk niet.


Kan ik wasverzachter gebruiken?

We snappen dat je graag de allerzachtste kleding voor je baby hebt, maar het gebruik van wasverzachter wordt vaak afgeraden omdat in wasverzachters veel parfum en andere irriterende stoffen zitten.

Onze kleding is gemaakt van de allerzachtste materialen en blijft ook na het wassen met alleen wasmiddel heerlijk zacht. Wil je toch een wasverzachter gebruiken? Gebruik dan de wasverzachters die speciaal voor de kwetsbare babyhuid.


Hoe pak ik het wassen van  babykleding aan?

Waarschijnlijk heb je al een ruime selectie babykleding in de kast liggen. Waar begin je dan met wassen? Wij raden aan om net als bij je eigen was op kleur te wassen. Je kunt daarna nog een selectie maken op programma. Er zijn misschien kwetsbare kledingstukken van wol die je liever op een ander wasprogramma wast. Is je was klaar? Stop het dan niet in de droger maar hang het dan lekker op, dat geeft een lekkere frisheid aan je was!